14. prosince 2014
Vánoce se kvapem blíží a vy přemýšlíte, co ještě upéct? Máme pro vás inspiraci:
1 / 6

Ořechová srdíčka
Suroviny:
100 g Hery, 100 g moučkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 120 g vlašských ořechů, 100 g polohrubé mouky 

Krém: 2 žloutky, 100 g moučkového cukru, 1 lžíce medu, 1 lžíce rumu, 120 g vlašských ořechů 

Poleva: 100 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce horké vody, potravinářská barva, vlašské ořechy na zdobení

Postup:
1. Heru nakrájíme na malé kousky, utřeme s cukrem, vejci a rumem. Přidáme najemno nastrouhané ořechy a prosátou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme v chladničce asi hodinu ztuhnout.

2. Těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme tvary srdíček. Rozložíme je na plechy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Pak necháme vychladnout na kovové mřížce.

3. Žloutky vyšleháme s cukrem na horké vodní lázni. Odstavíme, přidáme med, rum a nastrouhané ořechy. Necháme asi 30 minut odležet a vychladnout. Polovinu srdíček potřeme krémem a slepíme s druhou polovinou.

4. Cukr utřeme s citronovou šťávou a vodou na hladkou lesklou polevu. Polevu rozdělíme napolovinu a obarvíme. Střed poloviny srdíček potřeme růžovou a zbylá srdíčka žlutou polevou. Nakonec ozdobíme vlašským ořechem.

Doba přípravy 70 (bez doby odležení) minut.
1 porce obsahuje 565 kJ/135 kcal
Počet porcí/kusů 30

1 / 6