24. listopadu 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Provoňte si byt voňavou pečení, která se bude rozplývat na jazyku.
1 / 7

Vepřová pečínka s fazolkami
Suroviny: 800 g vepřové pečeně bez kosti, 1 mrkev, sůl, kmín, 2 stroužky česneku, olej, 1 cibule, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření a černého pepře, 1 lžička plnotučné hořčice, 80 g másla, 300 g zelených fazolek, 2 šalotky, 100 g malých rajčátek, mletý černý pepř

Postup:
1. Vepřové maso očistíme. Mrkev nakrájíme na hranolky a maso jimi prošpikujeme. Osolíme ho, okmínujeme, potřeme utřeným česnekem a vložíme do pekáčku. Pokapeme ho olejem, přidáme nakrájenou cibuli a koření a podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme při 180 °C asi 80 minut doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a obracíme.

2. Měkké maso vyjmeme. Do vypečené šťávy přidáme hořčici a máslo, rozšleháme metličkou, provaříme a přecedíme zpět do pekáče. Vložíme maso a prohřejeme.

3. Zelené fazolky očistíme a velké kousky překrojíme. Vložíme je do vroucí osolené vody a povaříme asi 4 minuty. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

4. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou šalotku, překrojená rajčátka a fazolky. Lehce je podlijeme vodou, podusíme a dochutíme solí a pepřem. Fazolky rozdělíme na talíře, přidáme nakrájené maso a podlijeme vypečenou šťávou. Podáváme s bramborami.

Doba přípravy 110 minut.
1 porce obsahuje 2468 kJ/589 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7