20. listopadu 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Italská kuchyně se u nás těší velké oblibě. Vyzkoušejte varianty receptů na špagety.
1 / 7

Špagety s bylinkami a feferonkami
Suroviny:
400g špaget, lžíce nakrájené čerstvé bazalky, lžíce nakrájené pažitky, 1/2 lžíce nakrájeného čerstvého oregana, 1/2 lžíce nakrájené kudrnky, 2 stroužky česneku, 2 chilli papričky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl

Postup:
1. Do hrnce nalijeme dostatečné množství vody, osolíme, přidáme rostlinný olej a přivedeme k varu. Přisypeme špagety a občas promícháme, dokud se voda nezačne znovu vařit. Poté těstoviny uvaříme na skus – al dente ( asi 8 minut).

2. Česnek nakrájíme na tenké plátky, papričky bez semínek na proužky a obojí krátce osmahneme na olivovém oleji. Bylinky omyjeme, necháme okapat a jemně usekáme.

3. Špagety scedíme, dáme do mísy, přidáme pokrájené bylinky a česnek s papričkami. Vše opatrně promícháme, podle chuti přisolíme a ihned podáváme.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1815 kJ/434 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7