16. listopadu 2014
Na polévky existuje několik tisíc receptů, ale vy doma vaříte stále ty stejné? Tomu je teď konec. Inspirujte se:
1 / 7

Polévka z červené řepy
Suroviny:
3 menší brambory, 3 mrkve, 600 g červené řepy, 500-600 ml zeleninového vývaru, 250 ml smetany (12 %), sůl, mletý černý pepř, cukr a ocet dle chuti, olej na smažení, 4 lžíce zakysané smetany, plochá petržel na ozdobu

Postup:
1. Brambory, mrkev i řepu oloupeme. Z jedné řepy nakrájíme osm velmi tenkých plátků a dáme je do misky s vodou. Všechnu zbylou zeleninu nakrájíme na menší kousky, dáme je do hrnce a zalijeme vývarem tak, aby byly ponořené. Zeleninu zvolna uvaříme doměkka. Pak ji rozmixujeme ponorným mixérem. Do polévky vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Nakonec polévku ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem.

2. Plátky řepy osušíme a pak je zprudka osmažíme v rozpáleném oleji – během smažení je otáčíme. Poté je vyjmeme, necháme okapat na papírovém ubrousku a lehce je osolíme.

3. Polévku rozdělíme do misek, doplníme ji lžící zakysané smetany a ozdobíme dvěma řepnými chipsy a petrželí. Podáváme s čerstvým chlebem.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1113 kJ/266 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7