12. listopadu 2014
Hovězí maso je u nás velmi oblíbené. Vyzkoušejte nejrůznější způsoby závitků a rolád.
1 / 7

Hovězí závitky s dýní
Suroviny:
600 g zadního hovězího masa, sůl, mletý černý pepř, 400 g dužiny dýně hokkaido, 80 g pórku, 100 g anglické slaniny (plátky), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1-2 lžičky hladké mouky, vývar dle potřeby

Postup:
1. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Naklepeme je, osolíme a opepříme. Dužinu dýně i pórek očistíme a oboje nakrájíme na delší špalíčky.

2. Plátky masa poklademe slaninou a rozdělíme na ně pórek s částí dýně. Svineme je do závitků a upevníme párátky nebo provázkem.

3. V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran opečeme. Pak je přendáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, zakryjeme poklicí a necháme dusit ve vyhřáté troubě při 180 °C asi hodinu.

4. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět ve výpeku. Přisypeme zbylou, nadrobno pokrájenou dýni a orestujeme ji. Zeleninu zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru, rozmícháme a necháme provařit. Nakonec směs osolíme a opepříme. Podáváme společně s rýží k závitkům.

Doba přípravy 105 minut.
1 porce obsahuje 1982 kJ/473 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7