7. listopadu 2014
Zapomeňte na klasiku a vyzkoušejte tak trochu jiný vývar.
1 / 8

Zvěřinová polévka
Suroviny:
3 mrkve, 3 petržele, 
1 větší cibule, 2000 g kostí ze zvěřiny (se zbytky masa), 5 kuliček nového koření, 4 kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, sůl, 30 g másla, 3 vejce, 1-2 lžíce mléka, 4-5 lžic dětské krupičky, tuk na pekáček, 3 lžíce nasekané petrželky

Postup:
1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli dobře omyjeme (neloupeme). Do hrnce dáme opláchnuté kosti, část kořenové zeleniny, cibuli i koření. Vše zalijeme asi 2 litry studené vody, přivededeme k varu, poté plamen ztlumíme a za mírného probublávání vaříme asi 2 hodiny. Před koncem vaření přidáme sůl.

2. Máslo utřeme se solí a žloutky. Přidáme mléko s krupičkou a nakonec zlehka vmícháme bílky vyšlehané dotuha. Těsto rozetřeme do vymaštěného pekáčku a v troubě vyhřáté na 190 °C je upečeme dozlatova. Svítek necháme mírně zchladnout a pak ho nakrájíme na čtverečky.

3. Hotový vývar přecedíme. Vložíme do něj zbylou kořenovou zeleninu a uvaříme ji doměkka. Z kostí obereme maso a vrátíme ho do vývaru. Polévku rozdělíme do talířů a doplníme svítkem i nasekanou petrželkou.

Doba přípravy 135 minut.
1 porce obsahuje 642 kJ/153 kcal
Počet porcí/kusů 6

1 / 8