4. listopadu 2014
Pravé gnocchi pochází z Itálie, kde se vyrábí rozemletím ještě horkých vařených brambor, které se smíchají s vejci a moukou. My pro vás máme recepty, jak tyto drobné ňoky dokonale ochutit:
1 / 8

Gnocchi carbonara
Suroviny:
800 g bramborových noků, 1 červená cibule, 160 g anglické slaniny vcelku, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 400 ml smetany na vaření, sůl, mletý černý pepř, 4 žloutky, malá hrst petrželky, 80 g nastrouhaného parmazánu

Postup:
1. Noky uvaříme dle návodu na obalu, scedíme je a uchováme v teple. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Slaninu nakrájíme na menší kousky.

2. V pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje a orestujeme nejdříve slaninu. Pak přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný očištěný česnek. Vše zalijeme smetanou, osolíme a opepříme.

3. Necháme omáčku přejít varem a za stálého míchání krátce povaříme do zhoustnutí. Pak vmícháme žloutky a pánev odstavíme. Noky podáváme přelité omáčkou, posypané nasekanou petrželkou a parmazánem.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 3213 kJ/767 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8