2. listopadu 2014
V sezoně jablíček by byla škoda nevyzkoušet zajímavou kombinaci…
1 / 7

Plněná vepřová panenka s jablky
Suroviny:
4 menší vepřové panenky, 10 červených cibulí, 3 lžíce másla, 1 lžíce třtinového cukru, sůl, 100 g sušených rajčat, 1 lžíce šalvěje, 2 lžíce strouhanky, mletý černý pepř, 
rostlinný olej na opečení, 12 plátků anglické slaniny, 8 malých jablek, 100 ml masového vývaru

Postup:
1. Vepřové panenky očistíme a pomocí nože vyhloubíme do každé z nich otvor. Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Máslo rozpustíme na pánvi a cibuli na něm pomalu restujeme doměkka.

2. Pak ji zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Lehce ji osolíme a necháme vychladnout. Přimícháme k ní sušená rajčata nakrájená na kousky a nasekanou šalvěj. Směs zahustíme strouhankou a panenky jí naplníme.

3. Plněné panenky osolíme, opepříme a opečeme je ze všech stran v pánvi na oleji. Vyjmeme je a každou obalíme třemi plátky slaniny a upevníme nití. Přendáme je do pekáčku, přidáme omytá jablka a podlijeme vývarem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Plněné panenky podáváme s jablky.

Doba přípravy 55 (bez chladnutí) minut.
1 porce obsahuje 2880 kJ/688 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7