31. října 2014
Je nesmysl říkat rizoto směsi rýže s čímkoli. Originální italské rizoto je něco úplně jiného a hravě jej zvládnete!
1 / 7

Hříbkové rizoto
Suroviny:
1 menší cibule, 2 lžíce olivového oleje, 400 g rýže, 250 g hřibů, 2 stroužky česneku, sůl, 1000 ml zeleninového vývaru, 50 g másla, 40 g strouhaného parmezánu, tymián na ozdobu

Postup:
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hlubší pánvi osmahneme na olivovém oleji. Přimícháme propláchnutou rýži a krátce osmahneme. Přidáme houby, oloupaný a pokrájený česnek, osolíme a restujeme asi 5 minut.

2. V hrnci přivedeme k varu vývar a necháme ho probublávat. Do pánve pak přilijeme tolik vývaru, aby byla rýže potopená, a mícháme, dokud se nevstřebá. Poté přilijeme další část vývaru a takto postupujeme asi 15-20 minut.

3. Rizoto odstavíme, na závěr přimícháme máslo a parmezán. Před podáváním dozdobíme snítkami tymiánu.

Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 2414 kJ/577 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7