29. října 2014
Krůtí maso má nízký obsah tuků a ve srovnání s jinými masy mnohem vyšší obsah bílkovin. Je tedy z hlediska zdravé výživy velice kvalitním a zároveň lehce stravitelným masem.
1 / 7

Thajské krůtí burgery s mangem
Na burgery:
500 g mletého krůtího masa, 1 lžíci červené kari pasty, 3 jarní cibulky, 1 lžíci sojové omáčky, 2 lžíce strouhanky, 1 vejce, sůl, 2 lžíce rostlinného oleje na smažení

Na mangovou majonézu: 1 šalotku, 1/2 zralého manga, 1/2 chilli papriky, 1 lžíci nasekaného koriandru, 2 lžíce majonézy 

Na dohotovení: 1/2 ks salátové okurky, 4 rajčata, Hrst listů z minisalátu little gem, 4 chlebové bulky

Postup:
1. Mleté maso vložíme do mísy a promícháme ho s kari pastou. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a přidáme ji k masu. Do mísy dále přilijeme sojovou omáčkou, přisypeme strouhanku, vejce, lehce směs osolíme a vše důkladně promícháme. Vytvarujeme čtyři burgery, které necháme 20 minut odpočinout.

2. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mango nakrájíme na kostičky. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme ji najemno. Koriandr nasekáme. Do mísy vložíme šalotku, mango, chilli a koriandr, přidáme majonézu a vše důkladně promícháme.

3. Na pánvi rozehřejeme olej a burgery pečeme na pomalém stupni asi 4 minuty z každé strany dozlatova. Salátovou okurku a rajčata nakrájíme na kolečka. Listy salátu omyjeme a poklepáním osušíme.

4. Chlebové bulky vodorovně rozkrojíme a na suché pánvi je opečeme. Na spodní část položíme krůtí burger, ozdobíme listy salátu, plátkem rajčete, okurkou, přelijeme mangovou majonézou a přiklopíme burger druhou polovinou bulky.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1526 kJ/364 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7