21. října 2014
Blíží se období výlovů, připravte si recepty na čerstvé ryby.
1 / 8

Štika na víně
Suroviny:
2 papriky, 4 rajčata, 1 menší cibule, 50 g slaniny, 800 g štiky, sůl, mletý černý pepř, asi 4 lžíce oleje, 100 ml červeného vína, 2 lžíce kečupu, cukr na ochucení, bylinky na ozdobu

Postup:
1. Papriky zbavíme semínek a opláchneme je. Rajčata omyjeme, cibuli oloupeme. Připravenou zeleninu a slaninu nakrájíme na jemné nudličky.

2. Štiku očistíme, omyjeme a nakrájíme na podkovy. Osolíme je a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a porce štiky na něm zprudka opečeme z obou stran. Pak teplotu zmírníme a pozvolna za občasného otáčení dopékáme. Vyjmeme a udržujeme teplé.

3. Ve výpeku nejprve orestujeme slaninu, pak přisypeme cibuli a osmahneme ji. Přimícháme papriky a nakonec i rajčata. Společně restujeme 3-5 minut, směs zalijeme vínem a kečupem. Vše ještě krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem a cukrem.

4. Štiku a zeleninovou omáčku rozdělíme na talíře a podáváme s rýží. Ozdobíme bylinkami.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1532 kJ/366 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8