19. října 2014
Luštěniny obsahují poměrně velké množství bílkovin a jsou pro náš organismus velmi prospěšné.
1 / 8

Dýňové soté s červenými fazolemi
Suroviny:
1 cibule, 4 zralá rajčata, 500 g očištěné dýně, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky skořice, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, pórek na ozdobení

Postup:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nařízneme na špičce do kříže. Spaříme je vroucí vodou a oloupeme. Dužinu pokrájíme na malé kousky. Dýni nakrájíme na kostičky.

2. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme rajčata. Osolíme je, opepříme a asi 2 minuty podusíme.

3. Do hrnce vsypeme dýni. Podlijeme ji asi 200 ml vody nebo vývaru, okořeníme a pod pokličkou necháme dusit.

4. Fazole vyklopíme z konzervy a na sítku necháme okapat. Když je dýně na skus měkká, přidáme je do hrnce a necháme je prohřát. Vše dochutíme solí a pepřem a odstavíme. Na talíři posypeme soté nadrobno pokrájeným pórkem. Podáváme s jáhlami, kuskusem nebo rýží.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1048 kJ/250 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8