17. října 2014
Dýně je takový symbol podzimu. Dají se z ní uvařit desítky dobrých jídel. Vyzkoušejte naše menu:
1 / 9

Dýňová pomazánka se sádlem
Suroviny:
500 g dýně, 1 chilli papričku, 
150 g husího sádla, špetku mletého kmínu, 3 snítky tymiánu, asi 3 stroužky česneku, sůl, trochu citronové šťávy

Postup:
1. Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme nadrobno.

2. Husí sádlo v kastrolu se silným dnem rozpustíme. Vsypeme do něj dýni s chilli papričkou a kmínem a zvolna na mírném ohni ji necháme opékat.

3. Když je dýně měkká, rozmixujeme ji dohladka.

4. Pomazánku dochutíme lístečky tymiánu, prolisovaným česnekem, solí a trochou citronové šťávy a rozdělíme ji do sklenic. Necháme ji vychladnout a pak ji uložíme do lednice. Servírujeme ji namazanou na topinky.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 763 kJ/182 kcal
Počet porcí/kusů 8

1 / 9