12. října 2014
Chutná a oblíbená ryba má desítky způsobů využití v kuchyni. Udělejte si doma rybí hody!
1 / 7

Lososový tatarák s citrusy
Suroviny:
400 g lososa 
2 šalotky, 
2 lžíce nasekané pažitky, 
2 lžíce olivového oleje, 
2 limety, 
1 pomeranč, 
1 grep, 
sůl, 
bílý mletý pepř

Na ozdobu: 
hráškové výhonky, lístky salátu, plátky ředkvičky a kvítky tymiánu

Postup:
1. Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na drobné kostičky a dáme do mísy. Šalotku nakrájíme nadrobno a přidáme k lososovi s nasekanou pažitkou. Přilijeme olivový olej a šťávu z jedné limetky. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme 10 minut odležet v lednici.

2. Zbylou limetu, pomeranč a grep oloupeme a okrájíme bílou slupku. Rozdělíme je na měsíčky a vykrájíme z nich čistou dužinu bez blanek.

3. Na talíře naservírujeme tatarák z lososa. Navrch položíme dílky citrusů a ozdobíme lístky salátu, výhonky hrášku, plátky ředkvičky a kvítky tymiánu. K lososovému tataráku se podává dip ze zakysané smetany.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1210 kJ/289 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7