11. října 2014
Kuřecí paličky při přípravě nezaberou příliš času, ale stejně dávejte pozor, aby byly opravdu dobře propečené.
1 / 7

Kuřecí paličky s cuketou a lilkem
Suroviny:
4 stroužky česneku, 3 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce olivového oleje, 12 kusů kuřecích paliček, 2 menší cukety, 1 lilek, 1 cibule, čerstvý tymián

Postup:
1. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme citronovou šťávu a olej a důkladně promícháme.

2. Kuřecí paličky očistíme, obalíme v marinádě a necháme v chladu asi hodinu odležet.

3. Cukety a lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Plech vyložíme pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a posypeme nakrájenou zeleninou.

4. Na zeleninu položíme marinované paličky. Vše osolíme a posypeme natrhaným tymiánem. Vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme asi 45 minut. Podáváme s pečivem.

Doba přípravy 70 (bez doby marinování) minut.
1 porce obsahuje 1969 kJ/470 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7