9. října 2014
Jsou jich plné lesy a my jejich sběr máme velmi rády. Vůně hub může provonět i váš byt.
1 / 9

Houby zapečené s bramborami a pórkem
Suroviny:
1 pórek, 60 g másla, 300 g čerstvých hub, sůl, 150 g slaniny, 500 g vařených brambor, 4 vejce, 125 ml mléka, 100 g nastrouhaného sýra

Postup:
1. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka silná asi 7 mm a orestujeme na části másla. Pórek vyjmeme a na máslo dáme očištěné nakrájené houby. Osolíme je a dusíme doměkka.

2. Zapékací mísu vymažeme máslem. Slaninu nakrájíme na nudličky. Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dno zapékací mísy dáme vrstvu brambor, posypeme ji polovinou slaniny, poklademe houbami a pórkem. Pak dáme další vrstvu brambor a pokračujeme do vyčerpání všech surovin. Poslední vrstvu tvoří brambory.

3. Mísu vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme. Pak zalijeme vejci rozšlehanými v osoleném mléce, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme asi 20 minut.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1977 kJ/472 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 9