5. října 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Podzim přináší nepřeberné množství čerstvé zeleniny. Připravte si z ní vydatné polévky, které si zamilujete.
1 / 8

Dýňový krém s pancettou
Suroviny:
1 dýně (asi 1000 g), 1 cibule, 2 cm kořene zázvoru, 12 plátků italské slaniny pancetta, 20 g másla, 12 lístků šalvěje, 200 ml smetany na vaření 12%, sůl, pepř

Postup:
1. Dýni nakrájíme na čtvrtky, vydlabeme semínka , rozložíme ji na plech, osolíme a pečeme v troubě na 220 °C asi 20 minut. Po upečení sloupneme slupku.

2. Cibuli a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do kastrolu vložíme plátky slaniny, opečeme je do křupava a vyjmeme. Polovinu upečených plátků nakrájíme na kostičky.

3. Ve vypečeném tuku rozpustíme máslo, vložíme lístky šalvěje, opékáme asi minutu do křupava a vyjmeme. Do výpeku vložíme dýni, zalijeme ji litrem a půl vody, osolíme a 10 minut povaříme.

4. Polévku rozmixujeme na hladký krém. Vlijeme smetanu a necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme a opepříme. Při podávání polévku ozdobíme křupavou slaninou a šalvějí.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 786 kJ/188 kcal
Počet porcí/kusů 6

1 / 8