1. října 2014
Zvěřina je v kuchyni ceněna pro svoji specifickou chuť, stravitelnost a především druhovou různorodost, která nabízí velké množství variant její úpravy.
1 / 8

Bažantí stehýnka s houbovou omáčkou
Suroviny:
2 cibule, 100 g slaniny, 2 lžíce oleje, 4 bažantí stehna, 250 ml drůbežího vývaru, sůl, 250 ml smetany (30 %), 4 lžíce zakysané smetany, 2-3 lžíce hladké mouky, 150 g nakládaných hub

Postup:
1. Cibuli oloupeme a stejně jako slaninu nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a slaninu s cibulí na něm orestujeme. Přidáme očištěná stehýnka, podlijeme je vývarem, osolíme, přiklopíme a dusíme doměkka. Vyjmeme je a udržujeme v teple.

2. Do vývaru vmícháme směs obou druhů smetany a mouky. Za stálého míchání omáčku prováříme asi 15 minut, případně ji lehce naředíme vodou. Nakonec do ní přidáme houby a dle chuti ji dosolíme.

3. Stehýnka rozdělíme na talíře a podlijeme je omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky. Pokrm můžeme ozdobit podušenou růžičkovou kapustou.

Doba přípravy 85 minut.
1 porce obsahuje 3219 kJ/769 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8