29. září 2014
Občas si musíme trochu zahřešit. Proč neochutnat třeba slaďoučké těstoviny?
1 / 5

Čokoládové nudle
Nudlové těsto:
250 g hladké mouky, 100 g kakaa, 50 g moučkového cukru, 1 skořicový cukr, dřeň z vanilkového lusku, 4-5 vajec, 1-2 lžíce vody

Omáčka z bílé čokolády: 450 g smetany na šlehání, 60 g cukru, 170 g bílé čokolády, 2 lžíce koňaku

Na dozdobení: 30 g griliáš

Postup:
1. Hladkou mouku prosijeme s cukrem a kakaem na pracovní plochu. Přidáme dřeň z vanilkového lusku, skořicový cukr, vejce a začneme zpracovávat těsto. Pokud se přísady špatně spojují, přidáme podle potřeby vodu. Vypracujeme hladké, pevné a nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout.

2. Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Dlouhým tenkým nožem nebo rádélkem rozkrájíme těsto na slabé nudle. Rozložíme je na ubrousek a necháme asi 3 hodiny schnout.

3. Smetanu s cukrem uvedeme do varu, odstavíme a do horké vmícháme jemně nakrájenou bílou čokoládu a likér. Dáme na 3 hodiny vychladit.

4. Nudle vložíme do mírně osolené vroucí vody a uvaříme al dente (na skus). Pak těstoviny scedíme a necháme okapat. Mezitím zlehka vyšleháme čokoládovou šlehačku a rozdělíme ji na porce nudlí. Nakonec těstoviny posypeme drceným griliášem.

Doba přípravy 240 minut.
1 porce obsahuje 2308 kJ/551 kcal
Počet porcí/kusů 8

1 / 5