26. září 2014
Kotleta patří mezi kvalitní části vepřového masa, kromě tuku po obvodu není tučná. Maso můžeme upravit na několik desítek způsobů. Vyzkoušejte naše tipy.

Vepřový steak se sójovými výhonky
Suroviny:
1 svazek ředkviček, 1 červená paprika, 150 g fazolových lusků, 200 g sójových výhonků, 600 g vykostěné vepřové kotlety, čerstvý zázvor velikosti vlašského ořechu, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml pomerančové šťávy, 2 lžíce sójové omáčky, sůl, černý pepř

Postup:
1. Ředkvičky, papriku a fazolky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Sójové výhonky propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm papriku. Pak přidáme ředkvičky s fazolkami a krátce společně opečeme. Nakonec přisypeme sójové výhonky, ochutíme pomerančovou šťávou, sójovou omáčkou a zázvorem. Podle chuti přisolíme a společně prohřejeme.

3. V jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej a plátky masa na něm opečeme z obou stran doměkka. Steaky rozdělíme na talíře a podáváme s teplou zeleninou.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1514 kJ/362 kcal
Počet porcí/kusů 4