26. září 2014
Kotleta patří mezi kvalitní části vepřového masa, kromě tuku po obvodu není tučná. Maso můžeme upravit na několik desítek způsobů. Vyzkoušejte naše tipy.
1 / 7

Vepřový steak se sójovými výhonky
Suroviny:
1 svazek ředkviček, 1 červená paprika, 150 g fazolových lusků, 200 g sójových výhonků, 600 g vykostěné vepřové kotlety, čerstvý zázvor velikosti vlašského ořechu, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml pomerančové šťávy, 2 lžíce sójové omáčky, sůl, černý pepř

Postup:
1. Ředkvičky, papriku a fazolky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Sójové výhonky propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm papriku. Pak přidáme ředkvičky s fazolkami a krátce společně opečeme. Nakonec přisypeme sójové výhonky, ochutíme pomerančovou šťávou, sójovou omáčkou a zázvorem. Podle chuti přisolíme a společně prohřejeme.

3. V jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej a plátky masa na něm opečeme z obou stran doměkka. Steaky rozdělíme na talíře a podáváme s teplou zeleninou.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1514 kJ/362 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7