20. září 2014
 | 
Foto: Dr.Oetker
Vyzkoušejte báječné zavařeniny či skvělé dezerty z ovoce, které je právě čerstvé.
1 / 5

Babiččin švestkový koláč
Doba přípravy: asi 40 minut
Doba pečení: asi 40 minut

Přísady:
Na drobenku: 200 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 100 g změklé Hery
Na těsto: 150 g změklé Hery, 150 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 4 vejce, 100 g hladké mouky, 50 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu Dr.Oetker, 1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker, nastrouhaná kůra z poloviny chemicky neošetřeného citrónu
Na náplň: 500 g polotučného tvarohu, 50 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, šťáva z poloviny citrónu, 100 ml mléka, 1 kg švestek, 1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
Na ozdobení: 1 zarovnaná PL moučkového cukru
Ještě potřebujeme: plech na pečení (30 x 40 cm)

Příprava:
1. Na přípravu drobenky v míse ručně nebo ručním hnětačem zpracujeme mouku, cukr, vanilínový cukr a Heru.

2.  Na přípravu těsta vyšleháme Heru, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Postupně přidáváme vejce a vyšleháme.  Mouku promícháme se škrobem a kypřicím práškem a ručně vmícháme společně s citrónovou šťávou do pěny. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný plech.

3.  Na přípravu náplně vymícháme tvaroh, cukr, vanilínový cukr, citrónovou šťávu a mléko elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Hotovou náplň rozetřeme na těsto a poklademe omytými a rozpůlenými švestkami. Posypeme skořicovým cukrem a drobenkou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba:                  180°C            
Horkovzdušná trouba:           160°C           
Plynová trouba:                     stupeň 3         

Doba pečení: asi 40 minut

4. Upečený moučník necháme na kuchyňské mřížce vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

1 / 5