19. září 2014
Brambory můžete připravit na tisíce způsobů. Vyzkoušejte naše tipy!
1 / 6

Bramborové placičky s kapustou

Suroviny: 500 g strouhaných brambor, 1 vejce, 100 g tvrdého sýru, 250 g bílého jogurtu, 200 g kapusty, 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, oregano, majoránka, olej

Postup:
1. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Sýr nastrouháme najemno a přidáme do brambor. Pak vmícháme vejce a prolisovaný nebo utřený česnek. Dochutíme solí a bílým pepřem.

2. Kapustu opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a rozkrájíme na kousky. Na části oleje osmahneme kapustu a dochutíme ji solí.

3. Na pánvi rozehřejeme olej. Z bramborového těsta uděláme menší placičky, které po obou stranách osmažíme.

4. Bílý jogurt promícháme s oreganem a bazalkou. Můžeme dochutit solí a bílým pepřem. Osmažené placičky posypeme kapustou a podáváme s jogurtovou omáčkou.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1569 kJ/375 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6