15. září 2014
Pravé houbařské žně jsou na konci léta a začátkem podzimu. Využijte nabídky přírody a uvařte si houbové dobroty.
1 / 6

Houbová omeleta z pekáče
Suroviny:
4 velké brambory, sůl, 200 g čerstvých hub, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 lžíce oleje, mletý bílý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 6 vajec, 100 ml smetany (12 %), 1 lžíce nasekané petrželky, 1 jarní cibulka, tuk na pekáč

Postup:
1. Brambory pečlivě omyjeme. Uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Když zchladnou, oloupeme je a nakrájíme stejně jako očištěné houby na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na nudličky.

2. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm slaninu s cibulí. Přidáme houby, okořeníme pepřem a kmínem, osolíme a krátce podusíme.

3. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme, přidáme brambory, houbovou směs, petrželku a očištěnou, nadrobno pokrájenou jarní cibulku.

4. Pekáček vymažeme tukem, vlijeme do něj připravenou směs a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme dozlatova asi 10-15 minut. Upečenou omeletu rozkrájíme na čtverečky.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1614 kJ/385 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6