2. září 2014
Hovězí maso je jedním z hlavních zdrojů bílkovin a pouze ty obsahují všechny esenciální aminokyseliny, které si tělo neumí samo vytvořit.
1 / 8

Steak s ratatouille
Suroviny: 1 lilek, 1 střední cuketa, sůl, 2 rajčata, 2 papriky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, olivový olej, 1 plechovka sekaných rajčat, několik snítek tymiánu a rozmarýnu, mletý černý pepř, 800 g hovězí svíčkové

Postup:
1. Lilek s cuketou očistíme a nakrájíme na kolečka. Osolíme je a necháme vypotit. Pak je papírovou utěrkou osušíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata s paprikami také očistíme a nakrájíme.

2. Cibule s česnekem oloupeme. Cibule nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Vše orestujeme na olivovém oleji ve velké pánvi. Přisypeme papriky a také je orestujeme. Pak přidáme lilek, cuketu a rajčata. Vše opečeme, zalijeme rajčaty z konzervy, osolíme a opepříme. Přidáme bylinky. Zeleninu podusíme doměkka.

3. Svíčkovou očistíme a nakrájíme z ní steaky. Hřbetem ruky je rozklepeme, pak je osolíme a opepříme. Na oleji v pánvi je z obou stran opečeme. Pak je přendáme do trouby a při 140 °C je necháme asi 8 minut dojít. Před servírováním je necháme na talíři asi 5 minut odpočinout.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1868 kJ/446 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8