27. srpna 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Variace masových špízů jsou nekonečné…
1 / 7

Bylinkové telecí roládky na špízu
Suroviny:
500 g telecí kýty, 1 malý svazek šalvěje, 1 malý svazek estragonu, sůl, 100 ml oleje

Postup:
1. Z kýty nakrájíme dva tenké pláty, které naklepeme, poklademe listy čerstvých bylinek, osolíme a pevně stočíme. Potom maso zabalíme do folie a necháme asi 15 minut odpočinout.

2. Rolády nakrájíme na plátky asi 2 cm široké a vzniklé šneky napícháme na špízy. Ty zprudka opečeme na rozpáleném oleji, přendáme do pekáčku a pečeme při 120 °C asi 15 minut.

3. Telecí špízky podáváme s nudlemi ochucenými dušenými koktejlovými rajčaty a cibulkou., do nichž ještě zamícháme olivy.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 875 kJ/209 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7