24. srpna 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Houby jsou levné a jejich příprava je více než snadná. Překvapte své okolí originálními recepty.
1 / 8

Zapečené houby s kapustou
Suroviny:
1 kapusta, sůl, 400 g hub, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 1 žemle, 
150 ml mléka, 1 vejce, mletý pepř, 80 g strouhanky, 100 g rajčátek, 80 g másla, tymián

Postup:
1. Kapustu očistíme a rozebereme na jednotlivé listy, které krátce spaříme ve vroucí osolené vodě. Pak je ochladíme ve studené vodě a necháme okapat.

2. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme houby a vše orestujeme.

3. Žemli nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem. Přidáme houby, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a promícháme.

4. Spařené listy kapusty naplníme houbovou směsí a stočíme do závitků. Vložíme do pekáčku, obložíme rajčátky, přidáme plátky másla a trochu vody. Navrch položíme snítku tymiánu. Pečeme asi 45 minut při 170 °C. Podáváme s bramborami.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1528 kJ/365 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8