22. srpna 2014
Nechce se vám vařit několik chodů? Vyzkoušejte krémové polévky, které zasytí.
1 / 8

Krémová polévka z lesních hub
Suroviny:
400 g lesních hub, 1 cibule, 
4 lžíce másla, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý černý pepř, hrst nasekané petrželky

Postup:
1. Houby očistíme. Několik menších si necháme stranou, zbylé překrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

2. V hrnci rozpustíme 3 lžíce másla a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme houby a orestujeme je. Zalijeme je vývarem, přivedeme k varu a zvolna necháme vařit asi 20 minut, dokud nezměknou.

3. Základ na polévku rozmixujeme. Přilijeme smetanu. Polévku krátce povaříme a dochutíme ji solí a pepřem.

4. Zbylé houby osmahneme na zbylém másle. Společně s petrželkou je vmícháme do polévky. Polévku podáváme s knäckebrotem.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1283 kJ/306 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8