13. srpna 2014
Cukety obsahují až 90% vody a jsou velmi vhodné při detoxikaci organismu. Jejich využití v kuchyni je velmi pestré a jídla jsou lehká i dobře stravitelná.
1 / 7

Cuketové závitky s ratatouille a krevetkami
Suroviny: 3 větší cukety, sůl, olivový olej, 1 větší cibuli, 3 stroužky česneku, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 250 g vyloupaných krevetek, drcený černý pepř, 1 snítku rozmarýnu, asi 3 snítky tymiánu, 60 g strouhaného parmazánu, cherry rajčátka na dozdobení

Postup:
1. Cukety očistíme. Dvě z nich podélně nakrájíme na tenké plátky. Osolíme je, necháme je vypotit a pak je osušíme papírovou utěrkou. Na oleji na pánvi je z obou stran opečeme.

2. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Zbylou cuketu a očištěné papriky nakrájíme na drobné kostičky.

3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm krevetky. Vyjmeme je a ve výpeku orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu s paprikami. Vše osolíme, opepříme a společně s nasekanými bylinkami krátce podusíme.

4. Směs z pánve a krevetky rozdělíme na plátky cukety. Ty svineme a roládky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Posypeme je sýrem, dozdobíme půlkami cherry rajčátek a v troubě je pod grilem zapečeme.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 722 kJ/172 kcal
Počet porcí/kusů 6

1 / 7