12. srpna 2014
Květák je chutný, zdravý a lehce stravitelný. Obsahuje minimum tuku, což jej řadí k dietním potravinám.
1 / 7

Květákové rizoto
Suroviny:
1 menší květák, sůl, 100 g másla, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 250 g rýže arborio, 100 ml bílého vína, 
1 svazek pažitky, 60 g jemně strouhaného parmazánu, mletý černý pepř

Postup:
1. Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme ho a nasekáme.

2. Na polovině másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Vmícháme rýži. Zalijeme ji vínem, a když se tekutina odpaří, trochou horkého vývaru z květáku. Neustále mícháme a po troškách přiléváme vývar. Pokračujeme, dokud není rýže měkká.

3. Do rizota vmícháme květák a nadrobno nasekanou pažitku. Odstavíme ho a necháme v něj rozpustit zbylé máslo. Přidáme parmazán. Nakonec rizoto dochutíme solí a pepřem.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2062 kJ/493 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7