10. srpna 2014
Hrajte si v kuchyni i s barvami, vaření vás bude bavit.
1 / 8

Hrachová polévka s krutónky
Suroviny:
300 g hrachu, 50 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 česnek, 100 ml smetany, 1500 ml vývaru, sůl, pepř, majoránka, 2 krajíce chleba na krutóny, olej

Postup:
1. Polévku můžeme uvařit ze sušeného hrachu nebo z čerstvého či mraženého hrášku. Pokud použijeme hrách, namočíme ho alespoň na den do studené vody.

2. Namočený hrách propláchneme, zalijeme vývarem nebo vodou a dáme vařit. Měkký hrách necháme mírně zchladnout, asi dvě lžíce hrášku oddělíme a zbytek rozmixujeme.

3. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Vše vložíme společně s celým hráškem do polévky.

4. Hotovou polévku dochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. a zjemníme smetanou.

5. Chléb nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Krutónky vkládáme do polévky až na talíři.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1876 kJ/448 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8