7. srpna 2014
Každého, kdo touží po štíhlé postavě, potěší, že králičí msao má velmi nízký obsah tuku.
1 / 7

Králík s růžičkovou kapustou
Suroviny: 1 králík (stažený, vykuchaný), sůl, mletý černý pepř, 1 snítka rozmarýnu, 2 menší červené cibule, 6 stroužků česneku, 800 g růžičkové kapusty

Postup:
1. Králíka očistíme a naporcujeme. Osolíme ho, opepříme a posypeme lístky rozmarýnu.

2. Dáme ho do velkého pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme a necháme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut dusit.

3. Cibule i česnek oloupeme. Cibule nakrájíme na nudličky a česnek na plátky. Kapustičky očistíme a větší rozpůlíme. Připravenou zeleninu smícháme a osolíme.

4. Zeleninovou směs přidáme ke králíkovi a vše podusíme doměkka. Poté pekáč odklopíme a při 200 °C maso dopečeme dozlatova.

Tip: Králíka můžeme před závěrečným dopékáním poklást kousky slaniny.

Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 1769 kJ/423 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7