3. srpna 2014
Papriky obsahují ze všech druhů zeleniny nejvíce vitamínu C a také vitamínu D.
1 / 6

Grilovaná paprika plněná čerstvým sýrem
Suroviny:
1 snítku petrželky kudrnky, 1 snítku čerstvé bazalky, 200 g čerstvého sýra ricotta, sůl, mletý černý pepř, špetku vegety, 2 červené papriky, 2 zelené papriky, lístky bazalky na ozdobu

Postup:
1. Petrželku a bazalku opláchneme, vodu vytřepeme, lístkyotrháme a nasekáme najemno. Do misky dáme sýr, přisypeme bazalku a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme vegetou. Vše našleháme metlou do krému.

2. Papriky očistíme, podélně rozpůlíme a odstraníme semínka. Paprikové lodičky opečeme po obou stranách na grilovací pánvi bez tuku. Lžičkou do nich rozdělíme sýrový krém, ozdobíme lístečky bazalky a podáváme.

Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 490 kJ/117 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6