1. srpna 2014
Rajčata jsou zdravá a také mají nízkou energetickou hodnotu, proto rozhodně patří na náš jídelníček.
1 / 7

Rajčatová polévka
Suroviny:
1500 g masitých rajčat, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, mletý černý pepř, 2 krajíčky bílého chleba, 12 lístků bazalky, 2 lžíce hoblinek parmazánu

Postup:
1. Rajčata nařízneme na špičce do kříže, minutu je spaříme ve vroucí vodě a pak je oloupeme. Rozkrojíme je, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a usekáme nadrobno.

2. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Přidáme cukr a necháme ho chvilku karamelizovat. Dále přidáme protlak a ještě krátce orestujeme.

3. Do základu vsypeme nakrájená rajčata, promícháme a zalijeme 500 ml vody. Polévku osolíme, opepříme a pozvolna vaříme na mírném ohni 30 minut.

4. Krajíčky chleba natrháme na kousky a rozdělíme do talířů. Přelijeme je polévkou, kterou posypeme natrhanou bazalkou a parmazánem.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 883 kJ/211 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7