28. července 2014
Léto je v plném proudu a čerstvé ovoce pořídíte za pár korun na každém kroku. Vyzkoušejte naše recepty, nejen vaše děti vás budou milovat.
1 / 7

Medové ovocné špízy
Suroviny:
2 pomeranče, 2 lžíce medu, 2 lžíce másla, 4 malé banány, 4 nektarinky

Postup:
1. Pomeranče vymačkáme, šťávu nalijeme do kastrůlku, přidáme med a máslo. Za stálého míchání krátce povaříme a omáčku stáhneme z plotýnky.

2. Banány oloupeme a nakrájíme šikmo na špalíčky. Nektarinky opláchneme, zbavíme pecek a nakrájíme na silnější měsíčky. Banány a nektarinky střídavě napícháme na špízy.

3. Špízy potřeme připravenou omáčkou, dáme na rozehřátý gril a krátce ogrilujeme z obou stran – přitom je ještě několikrát potřeme omáčkou. Ihned podáváme.

Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1087 kJ/260 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7