25. července 2014
Z brambor můžete připravit stovky pokrmů, stačí si jen vybrat...
1 / 8

Bramborové kari s lilkem a žampiony
Suroviny:
1 větší cibule, 
250 g salátových brambor, 
1 lilek (asi 300 g), 
200 g žampionů, 
3 lžíce oleje, 
sůl, 
1 lžíce kari koření, 
150 ml zeleninového vývaru, 
400 ml kokosového mléka, 
dle chuti česnek a chilli koření

Postup:
1. Cibuli a brambory oloupeme, lilek omyjeme. Cibuli nasekáme nahrubo, brambory s lilkem nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a překrájíme na čtvrtinky.

2. V pánvi rozehřejeme olej a zvolna na něm orestujeme cibuli s bramborami. Pak přidáme lilek s houbami. Vše osolíme a krátce podusíme ve vlastní šťávě.

3. Směs v pánvi poprášíme kari kořením a promícháme. Pak přilijeme vývar a kokosové mléko. Pánev přiklopíme a směs dusíme, dokud nejsou brambory měkké. Ke konci můžeme do kari přidat nasekanou nať jarní cibulky a dochutit ho prolisovaným česnekem a chilli kořením. Podáváme s rýží.

Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 671 kJ/160 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8