7. července 2014
Konečně si můžete užívat teplé večery ve společnosti přátel a grilování.
1 / 7

Hovězí steaky s bramborami a fetou
Suroviny
: 700 g menších brambor, 
2 lžíce olivového oleje, mořská sůl, mletý černý pepř, 1000 g hovězího pupku (flank steak)
Kořenící směs: 1 lžička hrubé mořské soli, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného česneku, 1/2 lžičky celého černého pepře, 2 lžíce nasekané petrželky, 80 g fety

Postup:
1. Brambory omyjeme a překrájíme. Vložíme je do grilovací misky, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Misku vložíme na gril mimo přímý žár a brambory grilujeme doměkka.

2. Maso osušíme papírovou utěrkou, podle potřeby očistíme a nakrájíme na porce. Všechno koření vložíme do hmoždíře a rozdrtíme na prášek. Vzniklou kořenicí směs vetřeme do masa, které necháme chvilku odležet při pokojové teplotě.

3. Maso položíme na rozehřátý gril a grilujeme z každé strany asi 6 minut. Pak ho stáhneme z grilu a necháme odpočinout asi 5 minut na teplém místě nebo přikryté alobalem.

4. Měkké brambory posypeme nasekanou petrželkou a rozdrobenou fetou a zapečeme. Hotové maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s grilovanými bramborami.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 2042 kJ/488 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7