9. července 2014
Nudle z rýžové mouky se skvěle hodí k receptům vycházejcích z asijské kuchyně, ale můžete je použít i jako běžnou přílohu.
1 / 7

Salát z rýžových nudlí s hovězím masem
Suroviny: 100 g rýžových nudlí, 200 g zadního hovězího masa, 2 lžíce oleje, 1 svazek mladé cibulky, 1 chilli paprička, 2 barevné papriky, 1 citron, 4 lžíce rybího vývaru, sůl, snítka koriandru nebo petrželky

Postup:
1. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu, vodu slijeme a nudle propláchneme studenou vodou.

2. Hovězí maso nakrájíme na velmi jemné nudličky. Všechnu zeleninu očistíme, cibulku nakrájíme na nudličky, chilli papričku na malé kousky a papriky na tenké nudličky.

3. Na pánvi rozpálíme olej a nudličky masa na něm ze všech stran opečeme. Přidáme nakrájenou cibulku, papriky a opět orestujeme. Nakonec přidáme nasekanou chilli papričku a uvařené nudle a už jen krátce prohřejeme.

4. Připravený salát přendáme do mísy, dochutíme citronovou šťávou, solí, zakapeme vývarem a posypeme nasekaným koriandrem. Salát můžeme podávat teplý i studený.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 963 kJ/230 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7