30. června 2014
K italskému způsobu života patří láska k dobrému jídlu. Těstoviny jsou typické pro jejich kuchyni a jsou populární po celém světě. Vyzkoušejte je i vy!
1 / 8

Špagety s čerstvými rajčaty
Suroviny: 400 g špaget, 400 g rajčat (nejlépe směs rajčat různé barvy a velikosti), 1 stroužek česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička červeného vinného octa, 100 g hráškových výhonků (lze nahradit jarní cibulkou nebo bazalkou), sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce strouhaného parmazánu

Postup:
1. Přivedeme k varu větší množství osolené vody a vsypeme do ní špagety. Jakmile voda začne opět vřít, ztlumíme oheň, aby jen mírně bublala. Špagety promícháme a vaříme 10-12 minut na skus.

2. Rajčata omyjeme a osušíme. Odstraníme zelený střed u stopky a dužinu rozkrájíme na menší kousky.

3. Uvařené špagety slijeme a vrátíme do hrnce. Prolisujeme do nich česnek a pokapeme je olejem. Přidáme rajčata, vinný ocet a hráškové výhonky, dochutíme solí a pepřem a špagety promícháme. Ihned je rozdělíme na teplé talíře a posypeme parmazánem.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1964 kJ/469 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8