5. července 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Supersnadné, osvěžující a plné letní chuti. Mňam!
1 / 8

Letní polévka s okurkovým okem
Suroviny:
3 červené papriky, 1 chilli papričku, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 větší mrkev, olivový olej, 400 g sekaných rajčat z konzervy, 500 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý černý pepř, 1/2 salátové okurky, 150 g bílého jogurtu řeckého typu, pár lístků máty

Postup:
1. Papriky a chilli papričku očistíme, cibuli, česnek a mrkev oloupeme. Chilli papričku, cibuli a česnek nasekáme nadrobno, papriky s mrkví nakrájíme na malé kousky.

2. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem a chilli papričkou. Pak přisypeme papriky s mrkví a orestujeme je.

3. Zeleninu zalijeme rajčaty a vývarem a 15 minut povaříme. Polévku rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.

4. Okurku oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na malé kostičky a promícháme s jogurtem a nasekanou mátou. Dochutíme solí a pepřem.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 484 kJ/116 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8