15. července 2017
Vynikající a velmi osvěžující ovocné polévky se nejčastěji upravují z čerstvého či krátce podušeného ovoce.
1 / 7

Citrusová polévka s lesními plody a fenkylem
Suroviny:
1 bulva čerstvého fenyklu, 1 malý kousek čerstvého zázvoru, 180 g krupicového cukru, 3 lžíce citronové šťávy, 1 sáček zeleného čaje, 1 grep, 1 větší pomeranč, 1 limetka, 200 g čerstvého lesního ovoce, meduňka na ozdobu

Postup:
1. Fenykl a zázvor očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce a zalijeme 300 ml vody. Přidáme cukr a citronovou šťávu a pozvolna vaříme 45 minut. Necháme vychladnout.

2. Zelený čaj zalijeme 200 ml vroucí vody a necháme 4 minuty vyluhovat. Čaj necháme zchladnout a pak dáme do chladničky vychladit.

3. Z citrusových plodů vykrájíme čistou dužinu a vymačkáme z ní šťávu. Přilijeme ji spolu se zeleným čajem k vařenému fenyklu v cukrovém rozvaru. Vše rozmixujeme. Hotovou polévku rozlijeme do talířů a rozdělíme do ní lesní ovoce. Ozdobíme lístky meduňky a podáváme.

Doba přípravy 55 (bez chlazení) minut.
1 porce obsahuje 1070 kJ/256 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7