16. června 2014
Při přípravě pokrmů z mořských plodů si jistě vzpomenete na dovolenou.
1 / 8

Krevetové špízy s cuketou
Suroviny:
2 malé cukety, 500 g vyloupaných a očištěných krevet, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce nasekané petržele, sůl, mletý černý pepř

Postup:
1. Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm. Krevety dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a utřeme.

2. Krevety a kolečka cuket vložíme do misky, přidáme česnek, olivový olej a nasekanou petrželku. Necháme asi 10 minut marinovat na chladném místě a pak střídavě napichujeme na špejle.

3. Špízy osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme za častého otáčení asi 4-5 minut. 4. Během grilování potíráme špízky zbylou marinádou. Podáváme s grilovaným pita chlebem a citronem.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 828 kJ/198 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8