9. června 2014
Venku je krásné počasí a obchody a trhy nabízí čerstvou zeleninu.
1 / 7

Salát z grilované zeleniny
Suroviny:
1 menší lilek, 2 střední cukety, 1 žlutá paprika, 8 malých soudkových rajčat, 1 svazeček tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, 6 lžic extra panenského olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, mořská sůl, čerstvě nadrcený pepř

Postup:
1. Lilek a cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, která můžeme ještě přepůlit. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a opláchneme. Rajčata omyjeme a osušíme. Z tymiánu otrháme lístečky.

2. Zeleninu pokapeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme polovinou tymiánu. Plátky cuket a lilku i rozkrojenou papriku rozložíme na gril (nebo grilovací pánev) a opečeme je z obou stran. Celá rajčátka grilujeme tak dlouho, až jejich slupka začne praskat. Rajčata a papriky pokrájíme.

3. Grilovanou zeleninu dáme do mísy a opatrně promícháme. Panenský olivový olej vyšleháme s octem a zeleninu touto zálivkou přelijeme. Posypeme zbylým tymiánem, osolíme a opepříme.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1042 kJ/249 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7