28. května 2014
Králičí maso je lahodné a lehké. Proto se často vrací na jídelníček českých domácností.
1 / 7

Králičí roláda
Suroviny
: 6 králičích stehen, sůl, mletý černý pepř, tymián, 300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 50 g tvrdého sýra, 2 lžíce hrášku, 1 stroužek česneku, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 plátky másla

Postup:
1. Králičí stehna ostrým nožem vykostíme, naskládáme je tak, aby tvořily plát, který přes mikroténovou fólii rozklepeme. Osolíme ho, opepříme a posypeme tymiánem.

2. Mleté maso dáme do mísy a promícháme s vejcem, strouhaným sýrem, hráškem, utřeným česnekem, petrželkou, solí a pepřem.

3. Plát králičího masa potřeme promíchanou směsí a opatrně ho stočíme do rolády. Převážeme ji provázkem a vložíme do pekáčku.

4. Roládu podlijeme vodou a poklademe plátky másla. Vložíme ji do trouby a pečeme doměkka. Během pečení roládu podle potřeby podléváme a přeléváme výpekem. Z měkké rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji na plátky. Podáváme s rýží.

Doba přípravy 110 minut.
1 porce obsahuje 1457 kJ/348 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7