16. května 2014
Rebarbora nebo-li reveň je zelenina, ale používá se jako ovoce. Pochází z Asie a dříve se nepoužívala jako potravina, ale jako léčivá rostlina.
1 / 7

Zapečená rebarbora
Suroviny:
300 g rebarbory, 200 g zavařených meruněk, 1 lžička citronové šťávy, 50 g hořké čokolády 

Drobenka: 100 g ovesných vloček, 60 g másla, 30 g moučkového cukru, 1 vejce

Postup:
1. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. Meruňky necháme okapat a nakrájíme na kousky.

2. Rebarboru promícháme s meruňkami, citronovou šťávou, na kousky nakrájenou čokoládou a 100 ml nálevu z meruněk.

3. Směs rozdělíme do zapékacích misek. Z ovesných vloček, cukru, másla a vejce vypracujeme drobenku, kterou posypeme povrch náplně v miskách.

4. Misky položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout a podáváme.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1529 kJ/365 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7