Fusilli se špenátem a pošírovaným vejce
Suroviny: 400 g krátkých těstovin (např. fusilli), sůl, 500 g listů špenátu, ?1 větší červenou cibuli, 4 stroužky česneku, asi 4 lžíce olivového oleje, mletý černý pepř, 200 ml octa, 4 vejce, 40 g strouhaného parmazánu
Postup:
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat.
2. Listy špenátu nebo zelí opláchneme, necháme okapat a dle potřeby je natrháme na menší kousky. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka, česnek na plátky.
3. V pánvi rozehřejeme olej a dozlatova na něm orestujeme česnek. Vyjmeme ho a osmahneme cibuli. Přisypeme listy špenátu nebo zelí. Osolíme je, opepříme a za stálého míchání je necháme ovadnout. Pak přisypeme těstoviny a prohřejeme je. Směs odstavíme.
4. V rendlíku přivedeme k varu asi 1 litr vody. Přilijeme do ní ocet a opatrně do ní z misky necháme sklouznout rozklepnuté vejce. Když bílek ztuhne, vejce vyjmeme. Stejně připravíme I zbylá vejce. Společně s parmazánem podáváme k těstovinám.
Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 2083 kJ/498 kcal
Počet porcí/kusů 4