10. května 2014
Bylinky pěstované doma nejsou pouhým kořením... Vytvoří příjemnou atmosféru, jsou atraktivní i užitečnou dekorací.
1 / 4

Zelená barva uklidňuje! Proto jsou rostliny v našich domovech vítané a žádoucí. Spojíme-li příjemné s užitečným, pak jednoznačně bylinky a naťové koření vedou prim… Udělejte jim místo například na okenním parapetu v kuchyni! Dobře zvolené barvy a tvary květináčů a truhlíků se stanou tím pravým barevným akcentem, který doladí vaši kuchyni. Navíc, své vlast­noručně vypěstované koření budete mít   vždy po ruce, často i jako prvního pomocníka při některých obtížích. Budete mít zároveň jistotu, že bylinky nejsou chemicky ošetřené!

pažitka
Kuchyně: Jí  se čerstvá. Sušená ztrácí aroma i nutriční hodnoty. Užívá se jako zelené koření do omáček, polévek, pomazánek. Má výraznou chuť. Dá se použít tam, kde cibule.
Pro zdraví: Je důležitým zdrojem vitaminu C, B a karotenu… Podporuje trávení a chuť k jídlu.

šťovík
Kuchyně:
Používá se čerstvý k okyselení salátů, do špenátu a polévek, na rožněná masa, je tradiční součástí boršče.
Pro zdraví: Má hodně vitaminu C, karotenu a nerostných látek. Povzbu­zuje činnost tlustého střeva a tvorbu krve.

1 / 4