Zelená barva uklidňuje! Proto jsou rostliny v našich domovech vítané a žádoucí. Spojíme-li příjemné s užitečným, pak jednoznačně bylinky a naťové koření vedou prim... Udělejte jim místo například na okenním parapetu v kuchyni! Dobře zvolené barvy a tvary květináčů a truhlíků se stanou tím pravým barevným akcentem, který doladí vaši kuchyni. Navíc, své vlastnoručně vypěstované koření budete mít vždy po ruce, často i jako prvního pomocníka při některých obtížích. Budete mít zároveň jistotu, že bylinky nejsou chemicky ošetřené!
pažitka
Kuchyně: Jí se čerstvá. Sušená ztrácí aroma i nutriční hodnoty. Užívá se jako zelené koření do omáček, polévek, pomazánek. Má výraznou chuť. Dá se použít tam, kde cibule.
Pro zdraví: Je důležitým zdrojem vitaminu C, B a karotenu... Podporuje trávení a chuť k jídlu.
šťovík
Kuchyně: Používá se čerstvý k okyselení salátů, do špenátu a polévek, na rožněná masa, je tradiční součástí boršče.
Pro zdraví: Má hodně vitaminu C, karotenu a nerostných látek. Povzbuzuje činnost tlustého střeva a tvorbu krve.