11. května 2014
Špízy mají výhodu milionů kombinací. Stačí mít jen trochu fantazie.
1 / 7

Špíz s houbami a mletým masem
Suroviny:
300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 2 stroužky česneku, snítka tymiánu, sůl, mletý černý pepř 
50 g strouhanky, 10 žampionů, 100 g slaniny nakrájené na plátky, 1 menší cuketa, olivový olej

Postup:
1. Mleté maso dáme do misky, přidáme vejce, prolisovaný česnek, tymián, osolíme a opepříme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

2. Žampiony očistíme, přepůlíme a zabalíme do plátků slaniny.
Cuketu podélně nakrájíme na dlouhé tenké plátky.

3. Z masové směsi tvarujeme kuličky o velikosti žampionů. Kuličky zabalíme do plátků cukety. Na špejle střídavě napichujeme žampiony ve slanině a obalené kuličky masa.

4. Hotové špízy položíme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1595 kJ/381 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7