8. května 2014
Připravili jsme pro vás výběr receptů ze sladkovodních ryb. Dobrou chuť!
1 / 7

Candát s ořechy
Suroviny:
800 g filetu z candáta, 1/2 celeru, 2 mrkve, 2 bobkové listy, sůl, 2 lžíce másla, 2 lžičky cukru, 100 g vlašských ořechů, drcený pepř, 2 lžíce hladké mouky

Postup:
1. Filety z candáta nakrájíme na porce. Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme společně s bobkovými listy do vroucí osolené vody. Přidáme porce nakrájeného candáta a vaříme asi 15-20 minut.

2. Mezitím necháme na pánvi s máslem zhnědnout cukr, přisypeme nahrubo nasekané ořechy, špetku pepře a hladkou mouku. Orestujeme, přilijeme asi 100 ml vývaru z candáta a povaříme.

3. Do omáčky vložíme porce ryby a necháme prohřát. Pak candáta položíme na uvařenou zeleninu a přelijeme omáčkou s ořechy. Podáváme s vařenými bramborami.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 2057 kJ/491 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7