1. května 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Polévky jsou základ, proč neudělat nějakou změnu?
1 / 7

Bramborová polévka s řeřichou
Suroviny:
400 g brambor, 600 ml zeleninového vývaru, 1 vanička řeřichy, 300 ml mléka, 1 žloutek, 2 lžíce másla, sůl, mletý černý pepř, 80 g nastrouhaného ementálu

Postup:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do vroucího zeleninového vývaru a uvaříme doměkka.

2. Brambory odstavíme, necháme mírně vychladnout a přidáme polovinu řeřichy. Vše rozmixujeme.

3. Do rozmixované směsi přilijeme mléko rozšlehané se žloutkem a za stálého míchání přivedeme k varu.

4. Polévku zjemníme máslem, opepříme, osolíme a rozdělíme na talíře. Posypeme ji zbylou řeřichou a najemno nastrouhaným sýrem.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 862 kJ/206 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7