1. Na počátku
Za objevitele čokolády je považován Kryštof Kolumbus, který přivezl „poklad“ v podobě kakaa do Španělska.
2. Je božská - doslova
Strom, ze kterého se kakao sklízí má vědecký název 'Theobroma cacao' - v překladu potrava pro Bohy.
3. Obsahuje kofein
Ano, obsahuje kofein, ale v takovém množství, že si s ním nemusíte dělat starosti.
4. Je hodně stará
Archeologové našli stopy kakaa v džbánu z roku cca 600 před naším letopočtem. Důkazy ukazují, že starověké kultury uchovávaly čokoládu ve speciálních nádobách v tekuté formě. Pravděpodobně ji používali pro léčebné účely.
5. Zákaz lednice
Čokoláda by nikdy neměla uchovávat v lednici. Při velmi nízkých teplotách začné mít čokoláda bělavé zbarvení. K jídlu to nevadí, ale nevypadá to příliš lákavě.
6. Je toxická
Ano, je to pravda. Čokoláda obsahuje chemické látky, které stimulují centrální nervový systém. Smrtelná dávka pro člověka je okolo 10kg (snědené najednou)
7. Čokoláda je s námi doslova tisíce let. Za tu dobu se hodně změnila. Dnes je k dostání v tolika formách, že je nelze ani vyjmenovat.
Její kladné vlastnosti: pomáhá uklidnit zlomené srdce, je lékem na všechny druhy drobných zklamání a my ji prostě milujeme...